01. O viziune pentru mișcări spirituale
Dumnezeu are un plan extraordinar și tu ești parte din acest plan! El lucrează în inima ta și te conduce să urmărești viziunea pe care El ți-o descoperă.
Această lecție te va ajuta să te concentrezi pe viziunea de la Dumnezeu, un pas vital pentru inițierea de mișcări spirituale. Să urmărim vocea Păstorului cel Bun, care ne conduce spre mișcări spirituale!
02a. Cum să vorbim despre credința noastră - Cele patru legi
Noi suntem ambasadori chemați să-l reprezentăm cu curaj pe Regele nostru. Ne-a fost dat un mesaj puternic prin care ceilalți vor avea ocazia să creadă și să se încreadă în Hristos.
Fiecare credincios vrea să știe cum să vorbească altora despre credință - această lecție te va ajuta folosind un text din Faptele Apostolilor și o unealtă pentru evanghelizare - broșura "Cele 4 legi spirituale".
02b. Diagrama Evangheliei
Sunt multe metode prin care ne putem împărtăși credința. Uneori este suficient să ai un pix și o hârtie - așa cum vei învăța în această lecție, care include un material video pentru prezentarea generală, dar și instrucțiuni pas cu pas. Scopul este să prezentăm Evanghelia, nu diagrama! 🙂
03. Evanghelizare plină de compasiune
În timp ce proclamăm Evanghelia, arătăm lumii și dragostea lui Hristos. Dorim să prezentăm Evanghelia cu o inimă plină de compasiune, așa cum a făcut și Domnul Isus. El avea un interes real pentru cei pierduți și la fel ar trebui să avem și noi față de cei cu care vorbim. Există câteva întrebări foarte bune pentru a ne conecta mai bine cu ei - dar Dumnezeu este cel care ne va crește în empatie, să știm să "plângem cu cei ce plâng și să ne bucurăm cu cei ce se bucură".
04. Să învățăm să ne bazăm pe Duhul Sfânt
Dumnezeu ne-a dat tot ceea ce avem nevoie! Prin Duhul Sfânt ne oferă putere și îndrumare pentru a trăi viața creștină. În această lecție vom învăța ceea ce Domnul Isus ne-a spus despre cum să umblăm prin Duhul și câteva sfaturi practice despre cum să trăim în dependență de Dumnezeu.
05a. Cum să închei conversația – Cele 4 legi spirituale
Prezentarea Evangheliei înseamnă că omului i se oferă șansa de a lua o decizie. Evanghelia nu este doar informație, ci vine cu o invitație: ascultătorul să creadă în Fiul lui Dumnezeu. Cum îl putem ajuta pe cel ce ascultă? Cum putem identifica pe unde se află el în călătoria lui spirituală? În această lecție vom învăța cum poate să decurgă conversația în funcție de răspunsul audienței.
05b. Cum să închei conversația - Diagrama
Acum că știi să prezinți Evanghelia folosind Diagrama (lecția 2.b) este timpul să învățăm câteva întrebări importante pentru a ajuta audiența să-și dea seama unde se află în relație cu Dumnezeu și apoi să ia o decizie. Multe exemple din această lecție au fost învățate din experiență "pe teren".
06. Povestea Mea
Atunci când Dumnezeu lucrează în viața cuiva, povestea acestei transformări este o unealtă prin care poate fi vestită Evanghelia. Și tu ai o poveste! (mărturia personală) Cine altcineva ar putea spune povestea ta? Această lecție te va ajuta să-ți spui povestea cât mai bine.
07. Multiplicarea spirituală
Dumnezeu va schimba lumea! Pentru ideea de multiplicare spirituală vom studia pasajul din 2 Timotei 2:2 în contextul său. Este nevoie de acțiuni și atitudini specifice pentru a fi multiplicator spiritual - această lecție te va ajuta să le cunoști și să le aplici.
08. Ajutând un nou credincios - 1
Dumnezeu compară viața spirituală cu viața biologică. Semințele cresc. Au nevoie de apă. Au nevoie de îngrijire. Există un proces de creștere. Suntem privilegiați să ajutăm un nou credincios să intre în acest proces, să facă primii pași. În această lecție vom analiza importanța acestor primi pași și vom revedea informații care îl ajută pe noul credincios să aibă încredere în Hristos.
09. Ajutând un nou credincios - 2
Anii de experiență i-au ajutat pe cei ce fac ucenici să identifice principii sănătoase pentru creșterea noilor credincioși. Vom aplica aceste principii și vom învăța de ce iertarea are un rol principal în relația noastră cu Dumnezeu.
10. Mișcări spirituale – 1
Dumnezeu ridică grupuri de studenți din toată lumea pentru a face lucrări mari. În această lecție analizăm câteva mișcări spirituale din Noul Testament. Astfel vom identifica elementele cheie ale unei mișcări. Câteva întrebări practice te vor ajuta să-L rogi pe Dumnezeu să-ți descopere următorul pas pe care trebuie să-l faci pentru mișcarea din locul unde te afli.
11. Eu și echipa mea
Dumnezeu lucrează prin comunitate. El ne-a făcut să fim un trup în Hristos. Împreună slujim și urmărim direcția dată de Domnul. În această lecție vom revedea elementele esențiale ale lucrului în echipă și vom ști care este următorul pas atunci când vrem să formăm o echipă sau să întărim una deja formată.
12. O chemare biblică de a face ucenici
Facerea de ucenici este esența construirii de mișcări spirituale. De aceea trebuie să studiem Matei 28. Fiecare membru al mișcării se luptă cu această poruncă, rugându-l pe Dumnezeu să-i dea putere pentru îndeplinirea scopului. Vom studia textul pentru a afla ce înseamnă să fii ucenic și cum să faci alți ucenici.
13. Cum să obții o a doua întâlnire
Dacă ai avut o primă discuție foarte bună despre Hristos nu este garantat că va exista și a doua întâlnire cu persoana interesată. Există mai multe obstacole în calea celei de a doua întâlniri - lecția aceasta îți oferă câteva sfaturi practice pentru a le depăși.
14. Cuvântul lui Dumnezeu
Cuvântul lui Dumnezeu ne spune ceea ce ar trebui să știm, ce ar trebui să credem și cum ar trebui să ne comportăm. Pentru a auzi glasul Domnului, ucenicii lui Hristos trebuie să-și dezvolte obiceiuri pentru a studia Biblia - în această lecție vom studia un pasaj care ne vorbește.
15. Zidind generații viitoare
Multiplicarea spirituală implică ucenici care au la rândul lor ucenici. La început vei lucra direct cu ucenicul tău în contextul unei relații apropiate. Dar când ucenicul tău are alți ucenici, descoperi că ai noi responsabilități - cum să antrenezi pe cineva să fie mentor pentru alții? - subiectul acestei lecții.
16. Mediul înconjurător al unei mișcări spirituale
O mișcare spirituală este cunoscută adesea după activitățile pe care le desfășoară. Dar mișcarea este mult mai mult decât niște activități. Mișcările sănătoase își recunosc dependența spirituală de Domnul și crează o cultură în care fiecare membru caută smerit oportunități de slujire. În această lecție vom studia elementele mai puțin vizibile ale mișcării.
17. Cum să conduci un grup mic
Creșterea spirituală este legată de comunitate. Dumnezeu lucrează prin alți credincioși să ne încurajeze, să ne cerceteze și să ne motiveze mai departe. Grupurile mici sunt un mijloc pentru a zidi comunitatea și ca lider de grup mic ai noi responsabilități și va fi nevoie de abilități specifice, prezentate în această lecție.
18. Puterea rugăciunii
Prin harul lui Dumnezeu suntem parte dintr-o familie spirituală care îl caută și îl slujește pe Domnul. Ceea ce facem necesită rugăciune. Împreună venim înaintea Lui, împreună îl lăudăm, împreună ascultăm vocea Lui. În această lecție vom învăța cum să ne rugăm împreună, un element vital pentru mișcarea spirituală.
19. Ucenicizare eficientă
Multiplicarea spirituală înseamnă să avem ucenici care au ucenici. Când lucrăm în mod direct cu ucenicul nostru în contextul unei relații personale necesită anumite abilități, dar când îl vom antrena pe ucenic cum să lucreze cu ucenicii lui vom avea nevoie de noi abilități pentru această nouă responsabilitate.