01. Vizija za pokret

Bog ima izvanredan plan i vi ste dio tog plana. On potiče vaše srce, vodi vas kako biste ostvarili svoje snove koje vam on otkriva. Ova lekcija poziva vas da se usredotočite na tu viziju i čujete Božji glas. Hvatanje Božje vizije je vitalan korak u izgradnji pokreta. Slijedimo glas našeg Dobrog Pastira koji nas vodi u izgradnji duhovnog pokreta.

Idi na sat

02a. Prenošenje naše vjere

Poslanici smo koji su poslani da odvažno predstavljaju svog Kralja. Predana nam je predivna poruka koja veliča Krista i poziva druge da stave svoju vjeru u njega. Svaki vjernik želi znati kako učinkovito i hrabro prenositi svoju vjeru. U ovoj lekciji proučit ćemo primjere evangelizacije iz Djela apostolskih i zatim se pripremiti za upotrebu evangelizacijskih alata. U vjeri ćemo izići i navijestiti evanđelje.

Idi na sat

02b. Prenošenje naše vjere - dijagram

There are many ways to share our faith.  Sometimes just having a pen and paper is all you need.  In this lesson you will learn how to share the gospel while you sketch out a diagram.   You will find both a video showing you how to draw the diagram and a step by step walk-through. The Diagram has become a favorite way for many to share their faith.

 

 

 

Idi na sat

03. Suosjećajna evangelizacija

Dok naviještamo evanđelje, širimo Kristovu ljubav. To dvoje ide jedno s drugim. Čeznemo za time da pokažemo suosjećanje znajući da je Isus bio pun ljubavi i suosjećanja. Iskazivanje iskrenog interesa za druge i stvarne želje da saznamo više o njima utjecat će na to kako ćemo se povezati sa svojim slušateljstvom. Postoje odlična pitanja koja možete postaviti te putem kojih se možete povezati s osobom. Bog, koji nas je pozvao da tugujemo s onima koji tuguju i radujemo se s onima koji se raduju, osposobit će nas i dati nam empatiju dok se povezujemo s izgubljenima.

Idi na sat

04. Oslanjanje na Duha Svetoga

Bog nam je dao sve što nam je potrebno. Njegov dar Duha Svetoga dao nam je silu i vodstvo potrebno da živimo kršćanskim životom. Isus nam nije samo poslao Duha Svetoga, već nam je dao upute kako se oslanjati na njega i učiti hodati u Duhu. Ova lekcija usredotočuje se na Kristove upute te nam daje praktične savjete kako živjeti ovisno o Bogu.

 

 

Idi na sat

05a. Zaključivanje razgovora o evanđelju

Naviještanje evanđelje podrazumijeva da osobu dovedete do točke odluke. Evanđelje je više od puke informacije. Prati ga poziv. Traži slušatelja da odgovori i povjeruje u Sina Božjega. Kako možete nekoga dovesti do te točke odluke gdje treba osobno promisliti o pozivu da povjeruje? Kako im možemo pomoći da identificiraju gdje se trenutno nalaze na svom duhovnom putovanju? Ova nas lekcija podučava vještinama koje nam mogu pomoći da dovedemo razgovor do te razine. Uči nas kako možemo raditi s velikim rasponom različitih odgovora na evanđelje.

Idi na sat

05b. Završavanje razgovora - Dijagram

Now that you are familiar with The Diagram it is time to learn how to use this tool to bring someone to a very important moment -- the moment of decision.  The message of the gospel calls someone to respond.  Once you have drawn out the diagram there are several important questions that will help someone decide where they are in relationship to God.  This lesson is packed with wisdom that others have learned over the years.  They would like to share it with you!

Idi na sat

06. Pričanje svoje priče

Kada Bog radi u nečijem životu, daje im priču. Ta priča je moćan alat koji može točno opisati temeljne teme evanđelja. Potrebno ju je ispričati. Treba ju pričati često i dobro. U ovoj lekciji radit ćete na svojoj priči te saznati kako ju što bolje ispričati.

 

 

Idi na sat

07. Duhovno umnažanje

Bog će promijeniti svijet. U Drugoj poslanici Timoteju 2,2 nailazimo na sliku koja nam ukazuje kako će to učiniti. U ovoj lekciji proučavat ćete taj biblijski odlomak u njegovom kontekstu. Ideja duhovnog umnažanje sasvim je jasna. Uz osobu koja umnaža duhovne učenike povezani su specifični stavovi i specifična djela. Ova lekcija će vam pomoći da saznate i primijenite načela duhovnog umnažanja.

 

Idi na sat

08. Pomaganje novim vjernicima u njihovom rastu -1

Bog duhovni život uspoređuje s organskim. Sjeme raste. Potrebno ga je zalijevati. Potrebno se brinuti za njega. Postoji proces rasta. Imamo privilegiju pomoći novim vjernicima da započnu taj proces i naprave prve korake. U ovoj lekciji analizirat ćemo važnost tih prvih koraka i proći kroz lekciju osmišljenu da pomogne novim vjernicima da steknu pouzdanje u Krista.

Idi na sat

09. Pomaganje novim vjernicima u njihovom rastu – 2

Godine iskustva pomogle su ljudima koji podučavaju druge da identificiraju zdrava načela koje pomažu vjernicima u njihovom rastu. U ovoj lekciji proučit ćemo ta načela. Također ćemo ih primijeniti dok radimo drugu lekciju koja nas uči kako oproštenje ima trajnu ulogu u naše odnosu s Bogom.

Idi na sat

10. Duhovni pokreti – 1

Bog diljem svijeta podiže grupe studenata koji mu vjeruju za velike stvari. U ovoj lekciji proučit ćemo nekoliko pokreta opisanih u Novom zavjetu. Ova analiza pomoći će nam da definiramo srce pokreta. Nekoliko praktičnih pitanja pomoći će vam da tražite Boga da odredi vaš sljedeći korak u izgradnji pokreta.

Idi na sat

11. Ja i moj tim

Bog djeluje kroz zajednicu. Stvorio nas je da budemo Kristovo Tijelo. Zajedno se krećemo prema njemu. Zajedno služimo Gospodinu. Timski rad je od ključne važnosti. U ovoj lekciji proučit ćemo osnovne elemente timskog rada i odrediti što nam je činiti kada je pred nama neposredni zadatak oformljivanja ili jačanja tima.

Idi na sat

12. Biblijski poziv da podižemo učenike

Podizanje učenika u samoj je srži izgradnje pokreta. Svaki graditelj pokreta treba proučavati 28. poglavlje Evanđelja po Mateju. Svaki član pokreta svakodnevno se bori s ovom zapovijedi, tražeći Boga da ga opunomoći kako bi povećao svoj cilj. Proučavat ćemo ovaj tekst i naučiti što znači biti učenikom i kako podizati učenike.

Idi na sat

13. Ugovaranje sljedećeg sastanka

Samo zato što smo s nekim imali odličan razgovor o Isusu, ne znači da će se biti lako ponovo i drugi puta se povezati i zainteresirati osobu. To može biti obeshrabrujuće. Očekujemo da će se oni koji čuju o Isusu htjeti ponovno sastati s nama. Susrećemo se s izazovima dok se trudimo povezati s ljudima koji su pokazali interes za duhovno. Ova lekcija analizira situacije i nudi praktičnu pomoć.

Idi na sat

14. Riječ Božja

Božja riječ je nozi našoj svjetiljka i svjetlo našoj stazi. Bog nas podučava kroz svoju Riječ. Ona nam govori što bismo trebali znati, što bismo trebali vjerovati i kako bismo se trebali ponašati. Kako bismo uživali i bogatstvu Kristovih blagoslova, kao Kristovi vjernici moramo razviti naviku proučavanja Riječi. U ovoj lekciji proučit ćemo što Biblija govori o sebi samoj i analizirati odlomak koji govori našim srcima.

Idi na sat

15. Podizanje nove generacije

Duhovno umnažanje podrazumijeva da imamo učenike koji potom imaju svoje učenike. Jedna je stvar raditi izravno s vašim učenicima u kontekstu bliskog osobnog odnosa. Jednom kada vaši učenici imaju svoje učenike, otkrit ćete kako imate nove odgovornosti. Sada podučavate osobu da bude poučavatelj drugih. U ovoj lekciji naučit ćemo o ovim novim odgovornostima i promotriti vještine koje trebamo razviti.

Idi na sat

16. Duhovni pokreti 2

Duhovni pokret često je poznat po svojim aktivnostima. One su vidljivi izrazi Božjeg djela. Međutim, pokret je mnogo više od skupa aktivnosti. Zdravi pokreti održavaju svoj stav pred Bogom i stvaraju kulturu u kojoj je svaka osoba potaknuta da ponizno traži prilike za rast. Zdrav pokret odražava duhovnu ovisnost, vjeru i predanje zajednici. U ovoj lekciji proučavamo te temeljne, iako manje vidljive, elemente pokreta.

Idi na sat

17. Vođenje male grupe

Duhovni rast povezan je s zajednicom. Bog djeluje kroz živote drugih kako bi nas ohrabrio, izazvao i potaknuo. Male grupe su dobro mjesto za izgradnju zajednice. Kao vođa male grupe preuzet ćete nove odgovornosti te ćete se morati učinkovito koristiti određenim vještinama. Proučit ćemo te vještine i odgovornosti.

Idi na sat

18. Snaga molitve

Milošću Božjom dio smo Božje obitelji. Ta obitelj traži Boga i služi mu. Naš rad povezan je s molitvom. Zajedno dolazimo pred Gospodina. Zajedno ga slavimo. Zajedno slušao njegov glas. Molitva ima korporativni element koji je ključan za duhovni rast. U ovoj lekciji naučiti ćemo kako moliti zajedno kao pokret.

Idi na sat

19. Učinkovito učeništvo

Moramo znati što se od nas očekuje kako bismo znali činiti učenike. Što je korisno činiti?

Kako možemo neprestano nadahnjivati druge dok ih podučavamo da slijede Krista? U ovoj lekciji proći ćemo kroz neke od osnovnih tema učeništva. Bit ćete izazvani da poduzmete sljedeći korak i podučavate druge.

Idi na sat