Poklicani smo, da delamo učence. Ta proces vključuje pridobivanje ljudi za Kristusa, razvijanje in krepitev v veri ter pošiljanje na žetev, da služijo Gospodu.  

Jezus je povedal svojim učencem, da bodo ribiči ljudi. Poslal jih je, da so oznanjali resnico in pozivali ljudi, naj zaupajo Božjemu Sinu. Tako se začne delanje učencev. Oznanja se evangelij in ljudem se da na razpolago možnost, da postanejo učenci.

Učenci so Kristusovi sledilci. Opazujemo svojega Rešitelja, poslušamo to, kar govori, in ubogamo njegove zapovedi. Delanje učencev pomeni pomaganje drugim, da sledijo Kristusu. Usmerjamo jih na Jezusa, učimo jih njegove besede in smo vzor takšnega življenja, kot on želi. Biti učenec pomeni biti podoben Kristusu in slediti njemu, ki nas najbolj ljubi.

Bog pošilja svoje otroke, da oznanjajo njegovo ljubezen svetu in izkazujejo njegovo dobroto. Bog nas pošilja na naša delovna mesta, sosesko in skupnost. Nekatere pošlje v drugo kulturo ali drug del mesta, kjer še ni cerkve. Učenci gredo tja, kamor jih Gospod vodi.