1. Nga pasiguria në siguri

 

Shikoni galerinë e fotove dhe pikasni prej tyre ato që shprehin disa nga pasiguritë e jetës.

 

Cila foto ju tërhoqi vëmendjen dhe çfarë thekson ajo në lidhje me pasigurinë?

 

Siguria dhe pasiguria prekin çdo sferë të jetës, ekonominë, politikën, marketingun si dhe marrëdhëniet. Për qëllimet tona ne do të fokusohemi tek marrëdhëniet. Si na i ndikon siguria dhe pasigura marrëdhëniet e mëposhtme? 

I dashuri/e dashura

Prind/fëmijë

Punëdhënësi / punonjës

 

Kur vendosëm besimin tek Krishti, ne nisëm një marrëdhënie të re me Perëndinë.

Si e ndikon marrëdhënien tonë pasiguria?

 

Lexoni Kolosianëve 2:1-3

 

1 Sepse dua që të dini ç`luftë të ashpër më duhet të bëj për ju, për ata që janë në Laodice dhe për të gjithë ata të cilët nuk e kanë parë fytyrën time personalisht, 2 që zemrat e tyre të ngushëllohen, duke u bashkuar në dashuri, dhe të kenë të gjitha pasuritë e sigurisë së plotë të zgjuarësisë për të njohur misterin e Perëndisë, e Atit dhe të Krishtit, 3 ku janë fshehur të gjitha thesaret e diturisë dhe të njohjes.

 

Këto vargje të përmendim disa nga gjërat e mrekullueshme që marrim nëpërmjet Krishtit. Ne kemi marrë thesaret e diturisë dhe të njohjes. Ne gjithashtu marrin "sigurinë e plotë të të kuptuarit." Si mund të besimit ne gjejmë me anë të lidhjes sonë me Krishtin të ndikojë pozitivisht në mënyrën se si ne të lidhen me Perëndinë?

Bibla e përshkruan marrëdhënien tonë me Perëndinë në mënyrë të tillë që na ofron siguri. Na thotë gjithashtu edhe se ne duhet të kemi siguri në jetën tonë të re me Jezusin.

 

Marrëdhënia me Perëndinë. (Cila është zanafilla e saj?)

 

Siguria që kemi është rezultat i veprës së Jezusit për ne. Për shkak të dashurisë dhe hirit të tij, ne jemi tërësisht të falur dhe të pranuar nga Perëndia.

 

LEXONI Efesianëve 2:8, 9

 

8 Boli ste teda spasení iba z milosti, tým, že ste uverili v Krista. A ani táto viera nepochádza z vás. Je to Boží dar. 9 Spasenie nie je odmena za naše dobré skutky, ktoré konáme. Nik sa nemôže pochváliť, že si ho zaslúžil.

 

HIRI:

 

Çfarë ju vjen në mendje sapo dëgjoni këtë fjalë?

 

Në Bibël, hiri i referohet një favori të pamerituar apo një dhurate të pamerituar.

 

Cili ka qenë roli i hirit në marrëdhënien tuaj me Perëndinë?

 

 

SHPËTIMI:

Do të thotë të jesh i sigurt, të shpëtosh nga një katastrofë.

 

Nga çfarë u shpëtuat?

 

 

BESIMI:

Si e përkufizoni besimin?

 

Bibla pohon se besimi është një bindje dhe përkushtim i fortë, si rezultat i të cilit lindin ndryshime në qëndrimet dhe veprimet tona.

 

Çfarë lidhje ka besimi me pranimin e Krishtit? (vargu 9)

 

me anë të hirit

vetëm


ne jemi

jeni të shpëtuar


nëpërmjet

besimit

PYETJE KRYESORE:

 

Mendoni sikur jeni përballë Zotit dhe ai ju pyet “Pse duhet t’ju lejoj të hyni në parajsë?” Si do t’i përgjigjeshit?

 

 

Efesianëve 2:8-9 na tregon se marrëdhënia jonë e re me Perëndinë bazohet në veprën e Jezusit. Nuk varet prej nesh.

LEXONI 2 Korintasve 5:17-18

 

17 Prandaj nëse dikush është në Krishtin, ai është një krijesë e re; gjërat e vjetra kanë shkuar; ja, të gjitha gjërat u bënë të reja.18 Edhe të gjitha gjërat janë nga Perëndia që na pajtoi me veten përmes Jezu Krishtit dhe na dha shërbimin i pajtimit.

 

Ju nisët një jetë të re që kur i besuat Krishtit si Zot dhe shpëtimtar. Vargu 18 thekson se “këto gjëra janë nga Perëndia.” Dhe kjo jetë e re, është një dhuratë që na është dhënë falas.

 

Së bashku me jetën e re, vjen edhe jeta e përjetshme.

 

 

Lexoni 1 Gjonit 5:11-13.  

 

11 Dhe dëshmia është kjo: Perëndia na dha jetën e përjetshme dhe kjo jetë është në Birin e tij.12 Ai që ka Birin, ka jetën; ai që nuk ka Birin e Perëndisë, nuk ka jetën.13 Jua shkrova këto gjëra juve që besoni në emrin e Birit të Perëndisë, që të dini se keni jetën e përjetshme dhe që të besoni në emrin e Birit të Perëndisë.

 

Studiojini pyetjet e mëposhtme dhe shikoni se sa i qartë është mesazhi i Perëndisë për ne dhe se sa shumë siguri na jep ai përmes Krishtit.

 

Bazuar tek 1 Gjoni 5:12:

 

A është e mundur të kesh Birin por të mos kesh jetën?

 

A është e mundur të mendosh se e ke jetën kur në fakt nuk e ke?

 

A është e mundur ta kesh jetën por të mos jesh i/e sigurt?

 

Bazuar tek 1 Gjoni 5:13:

 

Kujt po i shkruan Gjoni?

 

Cili është qëllimi i tij? A beson Gjoni se tashmë mund ta kemi jetën e përjetshme?

Në Krishtin përjetojmë një jetë të re

Në Atë është jeta e përjetshme

 

PYETJA KRYESORE:

 

Nëse do të vdisnit sonte, sa të sigurt mund të jeni se do ta kaloni përjetësinë me Perëndinë? (Nga 0 deri në 100%)

 

Pse ju zgjidhni përqindjen ju zgjidhni?

 

Siguria jonë mbështetet tërësisht tek Jezus Krishti. Shpëtimi nuk fitohet. Siguria jonë nuk vjen nga vetja por vetëm nga Krishti. Prej momentit që keni vendosur besimin tek Krishti, Zoti ju ka dhënë jetën e përjetshme.

 

Momentalisht, a ka vlerë më të veçantë ndonjëra prej këtyre të vërtetave? Nëse po, përse?

 

Perëndia na jep siguri të MAHNITSHME. Mendo për një minutë se cilat janë ato dhjetë gjëra që Perëndia po thotë për TY.

Click for MEDIA CREDITS


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ky sajt përdor Akismet-in për të pakësuar numrin e mesazheve të padëshiruara. Mësoni se si përpunohen të dhënat e komentit tuaj.