Tips for working w Follow-up Slovenian

Namigi za delo z VOLT-om

Pavel je govoril o »modrem gradbeniku«, to pomeni, da je dobro vedel, kaj dela. Želimo biti kot on, ko služimo Gospodu

Vprasaj in bodi radoveden

Lekcije so polne vprašanj. Vsako je namenjeno temu, da nanj odgovori nov vernik. Naj pregleda besedilo in sam odkrije resnico. Ko poslušaš njegov odgovor, bodi radoveden. Poizvej, kaj oseba zares verjame. Dobro ti bo šlo takrat, ko bo večino časa med lekcijo govorila druga oseba. Res razišči, kaj misli, in ga usmeri v Božjo besedo. Naj beseda razvije njegovo prepričanje.

Izmenjujta se pri branju vrstic

Najpomembnejši del vsake lekcije je Sveto pismo. Poskrbi, da je vajin pogovor povezan z Božjo besedo. Naj oseba, s katero bereš, naglas prebere dele besedila. Ostale dele lahko prebereš ti. Nekateri odlomki so vidni v lekciji, na nekatere pa je povezava.

Sprosti se in uzivaj v filmckih

Vsaka lekcija vsebuje vsaj en filmček. Te kratke video predstavitve dodajo raznolikost vajinemu pogovoru. Nekateri pravijo, da filmčki tudi malo začinijo to gradivo. Drugi pa niso tako navdušeni nad njimi. Očitno je, da delamo z različnimi ljudmi. Vzemi si čas in pusti, da tudi druga oseba uživa v gledanju sporočila.

Kaj pa dopolnjevanje odgovorov?

Kako ti dopolniš odgovor, je odvisno od tebe. Lahko enostavno poveš svoj odgovor. Lahko pa počakaš, da si oseba, s katero delaš, zapiše odgovor. Odločitev je tvoja. Imaš proste roke!

Risanje in ceckanje

Vsaka oseba ima svoj stil. Če rad rišeš in skiciraš, potem to delaj. Prilagodi te lekcije sebi, dodaj košček sebe. Povej iz srca. Če rad delaš s papirjem in svinčnikom … vsekakor to delaj!