Tips for working with VOLT – Croatian

Savjeti za rad s programom za utvrđivanje u osnovama vjere u sklopu Obuke volontera

Pavao je govorio o graditelju koji dobro zna što radi. Želimo biti poput njega dok služimo Bogu.

Postavljajte pitanja i budite znatiželjni

Lekcija je prepuna pitanja. Novi vjernik trebao bi odgovoriti na svako od njih. Pustite ih da se „bore“ s tekstom i pronađu istinu. Budite znatiželjni dok slušate njihove odgovore. Pokušajte saznati što oni zaista vjeruju. Dobro je ako osoba s kojim razgovarate tijekom lekcije govori više od vas. Potrudite se zaista saznati što misle te ih usmjerite na Božju riječ. Neka Riječ bude ta koja će utjecati na njihova uvjerenja.

Naizmjence čitajte biblijske tekstove

Najvažniji dio svake lekcije je Biblija. Pobrinite se da vaša rasprava ostane vezana uz Riječ. Neka osoba s kojom radite na glas pročita neke odlomke. Tekstovi su, ili vidljivi unutar same lekcije, ili dostupni putem klika na priloženu poveznicu.

Opustite se i uživajte u video materijalima

Svaka lekcija sadrži barem jedan filmski isječak. Te kratke vizualne prezentacije pridonose raznolikosti u vašem razgovoru i interakciji. Nekim ljudima bit će prilično drago što isječci pomalo začine materijale. Drugi neće biti tako impresionirani. Radimo s različitim ljudima. Uzmite vrijeme kako bi osoba mogla uživati u iskustvu gledanja poruke.

Što s odgovaranjem na pitanja?

Na vama je da odaberete način kako ćete ispunjavati upitnike. Možete jednostavno razgovarati o navedenim pitanjima. Možete odvojiti vrijeme kako bi osoba s kojom radite zapisala svoje odgovore. Odaberite sami. Budite slobodni!

Crtajte i skicirajte

Svaka osoba ima svoj osobni stil. Ako volite crtati i skicirati, BUDITE SLOBODNI TO ČINITI. Personificirajte svoju lekciju. Unesite u nju svoje srce. Ako vam je lakše raditi koristeći se olovkom i papirom, samo dajte!