Tips for working with Follow-up – ROM

Ponturi ca să știi cum să lucrezi cu lecțiile de follow-up VOLT

Pavel vorbește ca un expert în a-I dezvolta pe alții, ceea ce înseamnă că el știa bine ce făcea. Vrem să fim ca el atunci când Îl slujim pe Domnul.

Pune întrebări; fii curios

Lecția este plină de întrebări, și fiecare așteaptă de la noul credincios să dea un răspuns. Lasă-I să se lupte cu textul și să găsească el răspunsul. Atunci când ei oferă un răspuns, ascultă-l cu atenție și încearcă să afli ce crede cu adevărat acel nou creștin. Ai făcut o treabă foarte bună dacă cea mai mare parte din timp, el este cel care a vorbit. Încearcă să afli ce crede cu adevărat și îndreaptă-I spre Cuvântul lui Dumnezeu. Lasă ca acesta să fie cel care să îi modeleze convingerile.

Citiți pe rând versetele din Biblie

Cea mai important parte din fiecare lecție este Biblia. Asigură-te că discuția voastră este ancorată în Cuvânt. Roagă persoana cu care lucrezi să citească tare unele pasaje, iar tu poți citi altele. Pasajele din Scriptură sunt fie scrise în text, fie trebuie urmat un link pentru a ajunge la ele.

Relaxați-vă și bucurați-vă de videoclipuri

Fiecare lecție follow-up are cel puțin un videoclip. Aceste scurte prezentări virtuale aduc varietate interacțiunii voastre. Unii chiar se vor bucura de aceste filmulețe care aduc diversitate materialului; alții vor fi mai puțin impresionați, si acest lucru se datorează faptului că lucrăm cu diferiți oameni. Luați timp și dă-i ocazia celeilalte persoane să se bucure de experiența de a asculta un mesaj video.

De ce nu există loc pentru student/studentă să-și scrie răspunsurile?

Lecțiile de follow-up sunt intenționat create pentru a avea o discuție interactivă. Preferăm discuția decât timpul petrecut în a nota răspunsurile.

Desenează și mâzgălește

Fiecare persoană are un stil personal. Dacă îți place să desenezi sau să schițezi, TE ROG SĂ FACI ACEST LUCRU. Personalizează-ți această lecție de follow-up. Fă-o să te reprezinte. Împărtășește-ți inima. Dacă îți place să lucrezi cu creion și hârtie…. cu toată plăcerea!