Keys to a good Small Group – Slovenia

Ključi za ustvarjanje dobrega okolja

Z malo načrtovanja lahko ustvariš primerno vzdušje.

Lokacija:

Dobivajte se na neformalnem in lahko dostopnem mestu. Pogosto je primerno mesto soba, kjer živi nekdo od članov skupine, če se seveda njegovi sostanovalci s tem STRINJAJO. Lokacija, kot je cerkev, bi mogoče prestrašila nove člane. Enako so tudi učilnice/predavalnice sicer znane in dostopne, vendar otežujejo komunikacijo in prijetno vzdušje.

Čas:

Dogovorite se za čas, ki ustreza vsem članom. Določite čas, ko bo vsak buden in prisoten. Poskrbite, da se komu to ne prekriva z drugimi obveznostmi. Petkovi popoldnevi in večeri so bolj primerni za to, da ljudje malo zadihajo, kot za srečanje male skupine.

Sedišča:

Poskrbi, da vsi sedijo tako, da lahko vidijo ostale. Sedenje v krogu in na isti višini bo pomagalo. Pozorni bodite tudi na njihovo razdaljo. Poskusite sedeti dovolj blizu, da imate očesni stik, in da se lahko slišite, vendar ne preblizu, zato da ne bi bilo komu neprijetno ali pa da ste že v osebnem prostoru nekoga.

Motnje:

Srečujte se na lokaciji, kjer lahko, kot je le mogoče, nadzorujete motnje in prekinitve. Naj vam pride v navado, da se ljudje med srečanjem ne oglašajo na telefon. Na vrata lahko tudi nalepite napis, da vas ne bo nihče motil s trkanjem.

Prigrizek:

oskrbi za prigrizek (še posebej prvih nekaj tednov), da se skupina lahko »ogreje« in da imajo ljudje nekaj dela na začetku srečanja. Ljudje ponavadi hitreje navežejo stik, če je vključena hrana. Ugotovili boste, da je to vredno denarja. Sčasoma bodo različni člani pri tem začeli pomagati.

Svetloba:

Poskrbi, da imate dobro svetlobo in toplo vzdušje. Nihče ne bi smel gledati v sonce ali svetlo okno. Seveda se izogibajte temi in zaprtim prostorom. Tam ste, da spoznavate prijatelje, ne pa gledate filme.

Sveta pisma:

Sveto pismo lahko prenesete na telefon ali tablični računalnik. Naredili jim boste veliko uslugo, če jim pri tem pomagate. Ker obstaja več različnih prevodov, jih usmerite na tistega, ki ga bo uporabljala večina ljudi v skupini.