Keys to a good small group – RO

Idei cheie care te vor ajuta să creezi o atmosferă bună

Cu puțină planificare, poți crea atmosfera potrivită

Locația:

Întâlniți-vă într-o locație informală și accesibilă. Adesea, un loc potrivit de întâlnire este în camera unuia dintre membrii grupului/studenți, dacă este OK și pentru colegii lui/ei de cameră. Un loc precum o biserică poate să-i intimideze pe noii membrii ai grupului. De asemenea, o sală de curs/clasă ar putea să ofere un loc accesibil și familiar, dar astfel de locuri blochează comunicarea și dezvoltarea unei atmosfere calde.

Timpul:

Stabilește timpul când să vă întâlniți astfel încât toți membrii grupului să poată participa. Alege o oră când toți vor fi treji și pot fi atenți. Asigură-te că nici unul nu are altceva în program. După-amiezele de vineri sau serile târzii sunt mult mai potrivite pentru a diminua  energia și pentru un somn, decât pentru o întâlnire de grup.

Felul cum sunt așezați:

Aranjează locurile astfel încât fiecare să poată observa ușor pe ceilalți. A sta în cerc la același nivel ar putea fi de ajutor. Fii atent, de asemenea, la distanța care îi separă pe fiecare membru. Încearcă să așezi locurile în așa fel încât fie care să-I poată privi pe ceilalți și auzi cu ușurință, dar nici așa de aproape încât să se simtă inconfortabili sau că spațiul lor personal a fost încălcat.

Lucruri care pot distrage:

Întâlniți-vă într-un loc unde poți cât se poate de mult să controlezi distractorii sau întreruperile. Încearcă să faci un obicei ca membrii grupului să nu-și aducă telefoanele cu ei. Pune un semn pe ușă care să ceară să nu fiți deranjați.

Gustări:

Asigură niște gustări (în mod special în primele săptămâni) pentru a ajuta grupul să se acomodeze și să le ofere o preocupare la început. Uneori oamenii interacționează mai bine atunci când au o gustare. Vei vedea că merită investiția. Cu timpul, este posibil ca unii dintre membrii grupului să te ajute cu asta.

Luminozitatea:

Asigură-te că încăperea este bine luminată pentru a crea o atmosferă plăcută. Să dai atenție celor care stau cu fața spre fereastră și ar putea fi deranjați de razele de soare, sau la vreun geam din apropiere care ar putea reflecta razele soarelui. De asemenea, evită încăperile întunecoase, genul de cameră catacombă. Vrei să dezvolți părtășie, nu să vizionați un film.

Bibles:

Biblia poate fi descărcată pe telefoane sau tablete. Îți poți ajuta prietenii cu asta. Fiindcă există mai multe versiuni de traducere, ar fi potrivit ca toți să cautați să folosiți aceeași versiune.