Elements of Effective Discipleship – RO

Ia-ți ucenicul cu tine în lucrare

Procesul ucenicizării este un proces activ. Se bazează pe credință. Implică o expresie dinamică a ascultării. O ucenicizare comfortabilă pune accentul pe discutarea ”ideilor” despre credință. Ucenicizarea biblică pune în practică acele idei. Amintește-ți – ceea ce noi facem cu ucenicii noștri este ceea ce se prea poate ca și ei să facă la rândul lor cu ucenicii lor.

Modelează/ oferă un exemplu de viață creștină

Când vine vorba despre cum să trăim, cum să ne comportăm și cum să procedăm, de cele mai multe ori acest lucru se prinde decât se învață. Observând un exemplu bun, duhovnicesc, este extrem de informativ. Atunci când ideile și conceptele sunt trăite, ele devin evidente. Viața ta va fi un exemplu pentru ucenicul tău. Invită-I în viața ta și nu împărtăși cu el doar gândurile tale, ci pe tine și cine ești tu.

Clădește o relație puternică

Îi face plăcere Domnului când copiii Săi au relații sănătoase, autentice și puternice. În cadrul unei relații de încredere și dragoste putem învăța multe lucruri. O parte din farmecul procesului de ucenicizare este dat de felul cum aceasta este susținută de o grijă autentică. Un păstor cu dragoste poartă de grijă de oile sale. Noi suntem chemați să păstorim pe ucenicii noștri, să-i încurajăm, îndemnându-i și sfătuindu-i, dar și corectându-i, cu scopul de a-i ajuta să devină urmași credincioși ai lui Isus.

Ia-ți ucenicul în cuvânt

Trebuie ca în mod constant să stăm în Cuvântul lui Dumnezeu. Cuvântul Său revelat ne învață cum să gândim, ce să credem și cum să Îl onorăm pe Domnul. O ucenicizare sănătoasă este în permanență atașată studiului Cuvântului lui Dumnezeu.