Best practices Second Generation – Slovenian

Najboljsi primeri dela z drugo generacijo

Pogosto molimo in prosimo Boga za modrost. Naslednji primeri so se izkazali kot koristni za tiste, ki delajo z učenci druge generacije.

Prezivi se vec casa z ucencem, ki se uci, kako voditi druge.

Pri delu z ljudmi se pojavi veliko vprašanj in izzivov. Načrtno bodi aktiven pri spodbujanju. Vzemi si čas in poslušaj. Vedi, da bo za tvojega učenca izziv dela z drugimi ustvaril nove priložnosti razvijanja njegovega značaja. Pomagaj mu čimbolj izkoristiti te priložnosti.

Poznati ucence druge generacije

Zgolj ker ti novi študentje niso »tvoji učenci«, še ne pomeni, da moraš biti oddaljen ali odsoten. Dejansko je težko moliti za ljudi, ki jih ne poznamo. Imamo pa priložnost spodbujati in biti pozitiven vpliv na življenja teh študentov. Torej, išči priložnosti, ko si lahko del njihove rasti. Pridruži se jim na zabavi. Pojdite nekam skupaj. Skupaj doživljajte življenje. To bo verjetno zelo spodbudilo tvojega učenca.

Zapomni si, da imas drugotno vlogo v zivljenju druge generacije.

Ko delaš z drugo generacijo, poskrbi za to, da bo vodil tvoj učenec. Bodi podpornik njegovega dela. Pazi, da ne boš prevzel njegovega mesta. Spominjaj svojega učenca na to, da verjameš vanj.

Moli za svoje ucence.

Prosi Gospoda, naj jim da modrost in hrabrost, ki sta potrebni za naslednji korak vere. Prosi Gospoda, naj jih spomni, kdo so v Kristusu in da vse zmorejo v njem. Prosi Gospoda, naj blagoslovi njihovo delo, ko vzgajajo novo generacijo učencev.