Best practices for 2nd generation – Croatian

Iskušane metode za rad s drugom generacijom učenika

Često se molimo da nam Gospodin da mudrost. Sljedeće metode pokazale su se korisnima za one koji rade s drugom generacijom učenika.

Povećajte količinu vremena koju provodite sa svojim učenikom koji uči voditi druge.

Rad s ljudima nameće puno novih pitanja i donosi nove izazove. Nastojte svoga učenika aktivno ohrabrivati. Odvojite dovoljno vremena da zaista slušate svoga učenika. Shvatite da će izazov rada s ljudima vašem učeniku pružiti nove prilike za izgradnju karaktera. Pomozite svome učeniku da kvalitetno iskoristi te prilike.

Upoznajte svoju drugu generaciju učenika.

Premda ovi novi studenti možda nisu „vaši“ učenici, ne morate ih ignorirati ili se distancirati od njih. Štoviše, teško se moliti za ljude koje ne poznamo. Imamo priliku biti ohrabrenje i pozitivan utjecaj u životima tih studenata. Stoga, tražite prilike u kojima ćete moći sudjelovati u njihovom rastu. Pridružite im se na zabavi. Pođite s njima na izlet. Dijelite život s njima. To će vjerojatno vrlo ohrabriti vašeg učenika.

Zapamtite da je vaša uloga u životima studenata druge generacije sporedna.

Kako budete radili sa studentima druge generacije, dopustite svom učeniku da vodi. Budite potpora njegovom radu s učenicima. Čuvajte se kušnje da malo po malo preuzmete kontrolu. Podsjećajte svojeg učenika da vjerujete u njega.

Molite za svoje učenike.

Tražite Gospodina da im da mudrost i odvažnost za ovaj novi korak vjere. Molite Gospodina da ih podsjeća na njihov identitet u Kristu i na to da on kroz njih može sve. Tražite Gospodina da blagoslovi njihov rad podizanja sljedećeg naraštaja učenika.