Best practices for 2nd Generation – Bulgarian

Най-добри практики за работа с второ поколение ученици

Често се молим на Бога за мъдрост. Следващите практики са се доказали, че са полезни за хората, които работят с второ поколение ученици.

Увеличи времето, което прекарваш с учениците, които се учат как да водят други.

Работата с хора повдига много въпроси и създава много предизвикателства. Планирай да бъдеш активен насърчител. Отдели време да слушаш. Осъзнай, че предизвикателството да се работи с другите ще донесе нови възможности за изграждане на характера на твоя ученик. Помогни му да извлече максималното от тези възможности.

Трябва да познаваш второто поколение ученици.

Само защото тези нови ученици не са „твои ученици“, не означава, че трябва да си дистанциран и отстранен. Всъщност е трудно да се молиш за хора, които не познаваш. Ние имаме възможността да бъдем насърчение и да имаме положително влияние в живота на тези студенти. Следователно, търси възможности да бъдеш част от техния растеж. Присъедини се към тях на купон. Отидете на излет заедно. Преживейте нещата от живота заедно. Това най-вероятно ще насърчи много твоя ученик.

Помни, че играеш второстепенна роля в живота на учениците от второ поколение.

Като работиш с учениците от второ поколение, увери се, че си оставил твоя ученик да води. Бъди в подкрепа на работата му. Пази се от изкушението да поемеш нещата в свои ръце. Напомняй на ученика си, че вярваш в него.

Моли се за своите ученици

Моли Господа да им дава мъдрост и дръзновението, така необходими за новата стъпка на вяра. Моли се на Господа да им напомня кои са те в Христос и, че Той може да направи всичко чрез тях. Моли Господа да благослови тяхната работа, като изграждат следващото поколение ученици.