Best practices 2nd generation – RO

Cele mai bune practici pentru a lucra cu a doua generație

Adesea ne rugăm, cerându-I lui Dumnezeu să ne dea înțelepciune. Următoarele practici s-au dovedit a fi profitabile pentru aceia care au lucrat cu a doua generație de ucenici:

Crește timpul pe care îl petreci cu ucenicul/ucenicii tăi, care tocmai învață cum să îi conducă pe alții.

A lucra cu oamenii ridică multe întrebări și prezintă multe provocări. Planifică-ți să fii un încurajator activ. Ia timp să asculți. Realizează că această provocare de a lucra cu alții va aduce noi oportunități de dezvoltare a caracterului pentru ucenicul tău. Ajută-ți ucenicul să beneficieze la maxim de aceste oportunități.

Cunoști bine a doua ta generație de ucenici.

Doar pentru că acești noi studenți nu sunt ucenicii tăi, nu înseamnă că trebuie să fii detașat sau distant. De fapt este cam greu să ne rugăm pentru persoane pe care nu le cunoaștem. Avem oportunitatea de a fi o încurajare și o influență pozitivă în viețile acestor studenți. De aceea, caută ocazii când ai putea fii parte din procesul lor de creștere. Alătură-te lor la o petrecere. Mergi cu ei într-o retragere. Experimentați împreună viața. Acest lucru probabil că-l va încuraja foarte mult pe ucenicul tău.

Adu-ți aminte că tu joci doar un rol secundar în viețile celor din a doua generație

Atunci când lucrezi cu a doua generație asigură-te că ucenicul tău este cel care conduce. Fi un sprijin pentru munca și efortul lui/ei. Fii atent la tentația de a prelua subtil inițiativa. Amintește-i ucenicului tău că tu crezi în el/ea.

Roagă-te pentru ucenicii tăi

Cere-I Domnului să le dea înțelepciunea și îndrăzneala necesare pentru noii lor pași de credință. Roagă-L să le aducă aminte cine sunt în Hristos și că El poate face toate lucrurile prin ei. Roagă-L să le binecuvinteze lucrarea pe măsură ce ei dezvoltă o nouă generație de ucenici.